Calleth you, Cometh I

- en låt med sexuellt anslag.


The Ark´s låt "Calleth you, Cometh I" från plattan "In lust we trust" och filmen "Klassfesten" är uppbyggd precis som en kittlande sexuell akt.

Förspel
Förspelet börjar med en styv, grov bas och en hi hat, ganska naket. Basisten tar ett stadigt tag om halsen. Sen kommer resten och spelar låtens karakteristiska lick. Här känner man att låten suger tag i en. Lite handjobb... handklapp hjälper till att få låten att svänga. Det börjar på ett C fast låten går i G.

Vers
När sångaren kommer in så gör han det ordentligt. Man kan känna hettan och nerven i hans röst. Lite tillbakahållet men ändå intensivt. Virveln spelar alla fjärdedelar och markerar pulsen på ett fast och markant sätt. Nu känner man att det kommit igång på riktigt.

Brygga
Här stannar låten av lite med mackor i gurorna och ett C maj i mitten som ger en svag ruskänsla. Men det leder till något. I slutet av bryggan börjar man ana en urladdning och man riktigt känner hur det rinner till när ekot på sången tilltar. Hela kompet spelar ett accelerendo med markerade åttondelar.

Refräng
Börjar också i C och med samma harmonier som i versen. Mycket mer intensitet men vi får aldrig höra det där G durackordet som vi väntar på. Sångaren tar i för kung och fosterland och kompet är så intensivt att man känner klimax runt hörnet. Alla pumpar på för allt vad de är värda och virveln markerar alla fjärdedelar. Soundet är nu riktigt blött! Refrängen avlutas precis på samma sätt som bryggan - med pulserande, accelererande åttondelar som leder till att nu, nu, nuu ska vi komma till en final....

Mellanspel
Nej, ingen final. Låten stannar upp. Avbrott, sångaren drar sig ur, precis som om han vore rädd för en för tidig upplösning av låten. Vi retas återigen med ett C, nu på en naken flygel.

Vers
OK, med i matchen igen. Pianisten har hela tiden ett finger på G-punkten... ett högt G och det "triggar" alla ackord, precis där det känns som bäst. Sångaren sjunger återigen intensivt om längtan. Gitarristen är flink i fingrarna och lägger ett par räkor mellan sångarens orala uttryck.

Brygga
Samma känsla som förra gången. Efter detta måste det komma en ordentlig urladdning...

Refräng
Nej, det börjar på ett C och vi har ännu inte hört grundackordet G! Men hettan svider på kinderna och soundet är återigen väldigt, väldigt blött. En syntkör sjunger "aaah" som ett tecken på längtan efter mer. Refrängen avlutas också likadant igen och nu, nu, nuuuuh... En synträka indikerar att det är allvar den här gången!

Final
Jaaah!! Stjärnor! Fyrverkerier! Äntligen "landar" låten på grundackordet G! En spejsad syntmelodi och lite senare även sång med blött sound, ja hela soundet dryper. En gitarr svarar synten och sången med kvidande licks. Sångaren sjunger "And I´ve been waiting for this so long" och det betvivlar man inte en sekund! Det finns en tamburin med och driver upp intensiteten när dess bjällror slår mot varandra. Och en fet moogbas bildar en stabil grund till en tung basgång. Nu lossnar det ordentligt! Detta är en la Grande Finale som går fyra varv. På grundackordet får låten till sist somna in som en våt fläck.
 

M. Allvalley